Blog

Kategóriák

Hogyan ne zárjuk ki magunkat otthonról?

Publikované dňa 2019-09-10

Kevés bosszantóbb probléma létezik annál, mint amikor kizárjuk magunkat otthonról. Kétségtelen, hogy egy hirtelen becsapódó ajtó akár az egész napunkat megkeserítheti. Nem is beszélve arról, hogy mennyibe fog kerülni, ha utána szakembernek kell kinyitnia a bezáródó ajtót. Létezik azonban pár trükk, amellyel ezt a problémát hatékonyan elkerülhetjük.

Legjobb megoldás: a megelőzés.

 Nem is gondolnánk, de rendkívül sok óvintézkedést tehetünk, hogy a házunk kulcsát bezárjuk otthonunkba. Lássunk néhány jó tanácsot, amellyel elejét vehetjük annak, hogy drága pénzért lakatost kelljen hívni, netán fel kell feszíteni az ajtót, vagy be kell törni az ablakot.

Tartsuk állandó helyen a kulcsainkat!

Hogyan is tudjuk elejét venni a becsapódó ajtó problémájának? Mindenekelőtt, meg kell változtatnunk az ezzel kapcsolatos otthoni szokásainkat. Legtöbbször ugyanis az, hogy kizárjuk magunkat, a kapkodás következménye.

Legyen tehát állandó helyük a kulcsoknak! Ha van egy állandó hely, ahova felakasztjuk – és nem letesszük – a kulcsot, akkor sokkal gördülékenyebb és nyugodtabb lesz az otthonról való elindulás is, így elkerülhetők az efféle kellemetlenségek. Tegyük mindezt egyébiránt azért is, mert kutatások bizonyították, hogy egy felnőtt éves szinten átlagosan akár egy teljes napot is eltölthet a kulcsai keresésével! Ha pedig nagyon szétszórtak lennénk, akkor használhatunk továbbá kulcskeresőt is, amely – magas frekvenciájú hangra - csipogással jelzi, hova is tettük a ház kulcsait.

Legyen nálunk tartalékkulcs!

Mindenképpen érdemes beruháznunk egy tartalékkulcsba, hiszen túlságosan sok minden történhet, ami miatt elhagyhatjuk a kulcsunkat. Tartsuk a másolt kulcsokat továbbá biztonságos helyen! Természetesen nem a lábtörlő alatt, hanem például valamelyik családtagnál, vagy akár a szomszédnál. Persze előfordulhat, hogy az adott családtag nem egyszerűen megközelíthető, illetve az ember a szomszédjának is csak kivételesen jó baráti viszony esetén adja oda a lakása kulcsát. Ebben az esetben tarthatjuk a tartalékkulcsot a pénztárcában, vagy akár az autónkban is. Amennyiben rendelkezünk pincével vagy garázzsal, akkor ott is megoldható a tartalékkulcs tárolása. Ebben az esetben csak az adott helyiség kulcsa kell, hogy mindig nálunk legyen, hiszen onnét könnyen hozzáférhetünk a tartalékkulcshoz is.

Használjunk éket!

Bizony, sokszor azzal zárjuk ki magunkat a lakásból, hogy csak egy pillanatra „kiugrunk” otthonról. Főként a panelházakban, a szemétledobónál lehet ez probléma, ahol a huzat egy pillanat alatt becsaphatja az ajtót. Ezek az esetek a legkellemetlenebbek közé tartoznak, hiszen ilyenkor rendszerint papucsban és otthoni ruhában kell segítséget kérnünk – természetesen ilyenkor a mobiltelefonunk is a lakásban szokott maradni! Azzal tehát, hogy kiékeljük az ajtót, elejét vehetjük a problémának. Teljes biztonságot azonban csak az adhat, hogyha a kulcsot is magunkkal visszük a szemétledobóig. Egyébiránt, egyes panelházak már fel is készültek erre a problémára oly módon, hogy a szemétledobó maga is kulccsal nyitható. Ilyenkor tehát tartsuk azt a kulcsot a lakáskulccsal egy kulcscsomón, hogy mindenképpen magunkkal kelljen vinnünk azt arra az időre, amíg kivisszük a szemetet.

Cseréljük le a zárat!

Ahogyan a fenti példákból is láttuk, a legtöbbször a kizárás problémája a régi típusú „gombos” ajtóknál fordul elő. Amennyiben tehát már elszenvedtük ezt a kellemetlenséget, akkor érdemes lehet elgondolkodnunk, a zár teljes lecserélésén. Egy minőségi kilinccsel rendelkező ajtónál ugyanis ez a probléma nem fordulhat elő velünk többet. Nem mellesleg, az erősebb zárnak köszönhetően a lakásunk biztonságosabbá vállik a betörésekkel szemben is.

Ingyen szállítás

25000Ft feletti vásárlás esetén
mi álljuk a szállítási költséget!

15nap termék visszaküldésre

Vásároljon aggodalom nélkül,
15napja van a termék visszaküldésére!

Kártyás fizetés

Van lehetőség
bankkártyás fizetésre!

Tanácsadás

Hívjon minket!
0036/ 70 234 06 80