Blog

Kategóriák

Otthoni biztonsági intézkedések a nyaralás idejére

Publikované dňa 2020-07-28

A nyár beköszöntével egyre többen kelnek útra, hogy a családjukkal vagy barátaikkal együtt pihenhessék ki az év közben szerzett fáradalmakat. A gondtalan nyaralás megszervezése azonban cseppet sem könnyű feladat, ráadásul a szálláshely foglalás és egyéb teendők mellett a magára hagyott otthon védelméről is gondoskodni kell.

A felmérések szerint a magyarok többsége még mindig a szomszédokat vagy a nagyszülőket kéri meg, hogy alkalomadtán figyeljenek a lakásra vagy a házra. Ugyanakkor az sem ritka, hogy mozgásérzékelőkkel és különféle házilag barkácsolt riasztókkal próbálják eltántorítani a betörőket. Bár a leleményesség tárháza kimeríthetetlen, nem minden módszer bizonyul valóban hatásosnak. Ennek ellenére akadnak olyan óvintézkedések, amelyek nem igényelnek különösebb anyagi ráfordítást, mégis segíthetnek Önnek az otthona védelmében.

Milyen előkészületeket tehet, hogy megóvja otthonát a betörőktől?

Bár manapság divattá vált a közösségi oldalakon dicsekedni, a nyaralás előtt és alatt nem célszerű képeket megosztania. Általában senki sem gondolná, hogy az ismerősei közül bárki is élne a lehetőséggel, mégsem árt óvatosnak lenni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kalandokról készült emlékeket ne lehetne a világ elé tárni, csupán az időzítésre kell figyelni. A képek feltöltése a nyaralás után is várhat magára.

Ha Ön rendelkezik valamilyen biztonságtechnikai eszközzel, azt mindenképpen ajánlott élesíteni. Ez lehet mozgásérzékelővel ellátott fénykapcsoló, riasztó vagy felvételek rögzítését végző kamera. Érdekesség, hogy már olyan automatizált eszközöket is be lehet szerezni, amelyek bizonyos időközönként maguktól aktiválódnak, így imitálva az élet jeleit a lakásban.

A redőnyökkel kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. Egyesek szeretik, ha az ablak teljesen átláthatatlan, ezáltal a betörőknek esélyük sincs a kémlelésre, mások viszont erőteljes tolvajvonzónak ítélik meg a sötétítők használatát. Szerintük a napokon át lehúzva álló redőnyök majdnem biztos jelei annak, hogy a ház lakói nem tartózkodnak otthon.

Gyakori hiba még, hogy a tulajdonosok a nyaralás előtt az udvaron felejtik a fűnyírót, a bicikliket vagy a gyermekjátékokat. A besurranó tolvajoknak azonban a legtöbb kerítés egyáltalán nem jelent akadályt, így a tárgyaknak gyorsan lába kél.

Amennyiben Ön különösen nagy értékeket tárol a lakásában, azokat a nyaralás ideje alatt érdemes egy megbízható személy gondjaira bíznia, vagy biztonságos otthoni széfbe helyeznie. Mivel a széfek igen változatos formában és védelmi funkciókkal kaphatók, a vásárláskor mindig a felmerülő igényeknek megfelelően kell választania. Az értékesebb vagyontárgyak őrzésére például a drágább, ugyanakkor független tanúsítvánnyal is rendelkező széf a biztosabb. Webáruházunk kínálatában Ön gazdag széfkínálattal találkozhat.

Milyen zárszerkezeteket kínálunk Önnek?

Az otthona védelmében a záraknak szintén fontos szerep jut. A zárak és a hozzájuk tartozó szerkezetek egyetlen funkciója, hogy megóvják a tulajdonos értékeit az illetéktelen személyektől. A zárak, csakúgy, mint a széfek, rendkívül sokfélék lehetnek, és a védelmi fokozatuk is eltérhet egymástól. Webáruházunkban Ön a lakatoktól elkezdve, a kábelzárakon át, egészen a bonyolultabb felépítésű szerkezetekig, mindent megtalálhat. A Zárak és Bevésőzárak menüpont alatt kulcsos, cilinderes, valamint rúdzárak közül válogathat, a másodzárak kategóriában pedig a főzárak kiegészítői kaptak helyet. A webshopunkban Önnek külön zárbetétek megvásárlására is lehetősége van.

Böngésszen kedve szerint kínálatunkban, és rendelje házhoz a kiválasztott termékeket még ma!

Ingyen szállítás

25000Ft feletti vásárlás esetén
mi álljuk a szállítási költséget!

15nap termék visszaküldésre

Vásároljon aggodalom nélkül,
15napja van a termék visszaküldésére!

Kártyás fizetés

Van lehetőség
bankkártyás fizetésre!

Tanácsadás

Hívjon minket!
0036/ 70 234 06 80