Blog

Kategóriák

Melyik kilincs milyen enteriőrbe illik?

Publikované dňa 2019-11-25

A zárszerkezetek az idők során rengeteg változáson mentek keresztül, csak úgy, mint a hozzájuk tartozó kilincsek. A tervezők a funkcionalitáson túl mindig is nagy figyelmet fordítottak az esztétikára, hogy a lehető legszebb formákat kapják.

Mivel napjainkban is számtalan stílus képviselő közül választhatunk, a bőség zavarában sokszor nem könnyű megtalálni a megfelelő darabokat. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek hagyományos és újszerű kilincseket, valamint tippeket adunk a felhasználásukhoz.

Milyen kilincset válasszon?

Ha kilincsre van szükség, a legtöbb ember hajlamos a döntést az alapján leegyszerűsíteni, hogy mennyire tetszik neki az adott termék. A stílus természetesen kiemelkedően fontos szempont, ugyanakkor a kilincset mindig az ajtó és a belső terek dizájnjának megfelelően kell kiválasztani. Hiába tart Ön a kezében egy mutatós darabot, ha felszerelve, az összhatás egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számított.

Korszerű elképzelések

A modern lakások, illetve irodaházak letisztult enteriőrjeibe különösen jól illenek az egyszerűbb kör rozettás kilincsek. Mivel ezekben az épületekben főleg a világosabb árnyalatok uralkodnak, így a kilincseknek is ezekhez kell igazodniuk.

Az ilyen helyzetekben jó megoldást nyújthatnak a nikkel, szatén és króm változatok. Ha ezeket esetleg mégis túl egyhangúnak tartaná, választhat olyan kilincseket is, amelyeket szolid díszítőelemek borítanak.

A hagyományos kör rozetta mellett ovális és szögletes rozetták is léteznek, amelyeket szintén a visszafogottabb belső terekhez ajánlunk. A szögletes rozettával gyakran találkozhat az orvosi rendelőkben, vagy más középületekben. Az ovális rozettákat pedig általában az ablakok zárszerkezeténél használják. Dekoratív jellegük a műanyag és fa felületeken is tökéletesen érvényesül.

Prémium termékek

Ha olyan lakásba keres kilincset, amely egyedi stílusjegyekkel rendelkezik, és szeretné a belső tereket még jobban feldobni, a webshopunkban kapható prémium kilincsek tökéletes választást jelentenek.

A főleg krómból és nikkelből készült termékek a hagyományos változatokkal ellentétben sajátos dizájnt kaptak. A kedvenceink közé tartoznak a Prizma kilincsek, amelyek különleges esztétikai megjelenésükkel szinte vonzzák a tekintetet.

Ezek mellett, a matt hatású kilincsek szintén jól illenek a légiesen könnyű, modern lakberendezési elveket követő enteriőrökbe. A sötétebb árnyalataiktól sem kell tartania, hiszen minden felületen megállják a helyüket, akár még a világosbarna faajtókon is.

Antik hagyományok

Manapság újra divatba jöttek a vintage jellegű otthonok, amelyek belső tereiben leginkább a pasztell és a cukorkaszínek uralkodnak, de a fekete-fehér párosítás sem ritka. Az ilyen enteriőröket a kellemesen lágy, már-már békebeli hangulat járja át, tele finoman megmunkált tárggyal.

Ha vintage lakásba szeretne kilincset, a kör rozettás antik darabok között érdemes válogatnia. Ezek a típusok ugyanis a formai megjelenésükkel valóban elegánsan illeszkednek a stílus követelményeihez. A bronz mellett pedig népszerűek az antik nikkel kilincsek is.

A jövő kilincsei

A kilincsekre és a zárszerkezetekre a következő századokban is szükség lesz majd, és a technológia is felfedezte magának ezt a területet. Webáruházunkban már felkészültünk a jövőre, hiszen olyan okos kilincseket is kínálunk Önnek, amelyek egyszerűbbé és érdekesebbé teszik a hétköznapi életet.

Ezeket a termékeket Bluethooth-on keresztül, egy iOS/Android rendszerekkel kompatibilis alkalmazás segítségével tudja irányítani. Ha éppen nincs kéznél az okostelefonja, akkor sincs gond, mivel az ajtó egy pin kód beütésével is könnyedén nyitható, illetve zárható.

Nézzen körben webshopunk termékei között, és válassza ki az Önnek tetsző kilincseket még ma!

Ingyen szállítás

25000Ft feletti vásárlás esetén
mi álljuk a szállítási költséget!

15nap termék visszaküldésre

Vásároljon aggodalom nélkül,
15napja van a termék visszaküldésére!

Kártyás fizetés

Van lehetőség
bankkártyás fizetésre!

Tanácsadás

Hívjon minket!
0036/ 70 234 06 80