Blog

Kategóriák

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kilincset?

Publikované dňa 2020-11-03

A megfelelő ajtókilincsek és zárak kiválasztása nagyszerű módja annak, hogy otthonának új külsőt adjon. Ha Ön is szeretné feldobni lakását, és kiválasztani a megfelelő kilincseket és zárakat, vegye figyelembe 6 pontból álló listánkat:

  1.      A stílus

Az ajtókilincs kiválasztását ugyanúgy közelítse meg, mint bármely más belsőépítészeti feladatot. Vegye figyelembe, hogy milyen a stílusa annak az épületnek, amelybe a fogantyúkat választja. Ezután vegye fontolóra annak a helyiségnek a kialakítását, amelyben a kilincset használni fogják, és végül az ajtó kialakításának típusát, amellyel a kilincset használni fogja.

Ha az Ön otthona hagyományos dizájnt követ, akkor valószínűleg nem fog esztétikailag működni a modern kilincsek használata. Amennyiben lakása a modern, letisztult stílust követi, nyugodt szívvel  válogathat prémium kilincseink kínálatából, amelyek között megtalálhatóak igazán merész és egyedi darabok!

Ajtókilincs vásárlás előtt figyelembe kell vennie az Ön által használt ajtókialakítás típusait is. Vannak, akik otthonuk különböző emeletein különböző ajtószerkezeteket alkalmaznak, vannak, akik ugyanazt az ajtószerkezetet részesítik előnyben otthonuk minden pontján, de előfordul olyan is, hogy minden ajtószerkezet teljesen egyéni. Minden esetben figyelembe kell vennie az ajtó színét, stílusát a kilincs kiválasztása előtt, hiszen a nem odaillő fogantyú teljes mértékben elronthatja az összképet!

  1.      A kilincs típusa

Vannak, akik az ajtógombokat kedvelik, mások pedig a hagyományos kilincsekre esküsznek (ezeket könnyebb kinyitni a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára). Választás előtt vizsgálja meg mindkét lehetőséget, azok előnyeit és hátrányait!

Címes kilincsek

Címes kilincsek esetén ismernie kell a  kilincstengely és kulcslyuk közti távolságot.

Rozettás - két részes kilincsek

A rozettás – két részből álló kilincsek megjelölése a nagy ,,R,, betű.

Ennél a típusnál nem szükséges ismerni a kilincstengely és kulcslyuk közti távolságot, így ezek szinte bármilyen ajtóra megvásárolhatóak.

Okos kilincsek

Szeretne extra biztonságot? Válassza okos kilincseink egyikét, melynek használatával teljes biztonságban tudhatja otthonát! A Smart kilincsek egyik előnye, hogy nem kell többé azon aggódnunk, hová tettük a kulcsainkat, hiszen ezek Android vagy iOS rendszerrel működő okostelefonon keresztül, Bluetooth-on keresztül, vagy akár PIN kód megadásával működnek!

Bármelyiket választja, webáruházunkban fix és elfordítható gombkilincsek, hagyományos kilincsek és okos kilincsek színes palettája várja!

  1.      Az ajtó funkciója

Miután eldöntötte a szükséges hardver típusát, meg kell határoznia a funkciót.

Fürdőszoba, mellékhelység vagy hálószoba ajtó esetén fontolóra veheti a tolózárak használatba vételét is, melynek segítségével nagyobb biztonságot teremthet otthonában! Ha felszerelné már meglévő ajtóit tolózárakkal, mindenképp nézze meg ajánlatainkat!

  1.      Anyagok

Ami az anyagokat illeti, manapság már kilincsekből is hatalmas választékkal lehet találkozni, amiből sokszor nehéz választani. A sárgarézből vagy antik bronzból készült ajtóelemek jobban nézhetnek ki egy meleg színű házban, míg a hűvösebb rendszerek rozsdamentes acélból, porcelánból vagy krómból készült vasalatokhoz illenek. Webshopunk kínálatában a legegyszerűbb modellektől a legmodernebbig mindegyiket megtalálja!

  1.      Lyukasztás típusa
  •        Kulcsos BB normál záras kivitel jelent, általában a  lakáson belül használják, szobaajtóknál jellemző.
  •        CilinderesPZ Biztonsági hengerzárbetétes bejárati ajtóknál használatos lyukasztást jelent.
  •        WC záras kivitel nem tartalmazza az ajtóban lévő speciális WC zárat, ami külön költséget jelent.

 

  1.      A költségvetés

Utolsó pontunkként nem másról lesz szó, mint a költségvetésről. A kilincsek olyan eszközök, amiket több százszor is használhat egy hónapban, anélkül, hogy észre venné, ezért nem szabad spórolnia, ha kényelmes használatot biztosító, megbízható, jó minőségű kilincseket és zárakat  szeretne otthonába. Webáruházunkban remek áron, kiváló minőségű zárakat és kilincseket talál garanciával!

Ezen felsorolt pontokat figyelembe véve garantáltan megtalálja Ön  is a legmegfelelőbb, legbiztonságosabb és otthona stílusához legjobban passzoló kilincseket és zárakat! Szeretne a korona vírus idején is biztonságosan vásárolni? Online üzletünkben megteheti! Tájékozódjon szállítási feltételeinkről weboldalunkon! 

Ingyen szállítás

25000Ft feletti vásárlás esetén
mi álljuk a szállítási költséget!

15nap termék visszaküldésre

Vásároljon aggodalom nélkül,
15napja van a termék visszaküldésére!

Kártyás fizetés

Van lehetőség
bankkártyás fizetésre!

Tanácsadás

Hívjon minket!
0036/ 70 234 06 80