Blog

Kategóriák

Megváltozott vásárlói szokások a koronavírus idején

Publikované dňa 2020-06-02

A COVID-19 néven ismertté vált koronavírus néhány hónapon belül gyökeres változásokat idézett elő az emberek életében. Bezártak az óvodák, az iskolák, a kulturális intézmények, de még a bevásárlás is korlátozások közé szorult. Bár a járványveszély nem múlt el teljesen, mégis elegendő idő telt el ahhoz, hogy a vírus által előidézett változásokról felmérések készülhessenek. Ebben a bejegyzésben elsősorban a vásárlói szokások alakulását tekintjük át a magyarországi kijárási korlátozások elrendelésétől kezdve.

Milyen befolyással volt a vírus a vásárlókra?

Annak ellenére, hogy a webáruházak már évek óta jelen vannak a köztudatban, hosszú folyamat vezetett a vásárlói bizalom elnyeréséhez. A kezdeti időkben az emberek még sokszor kételkedve fordultak az online vásárlás felé, napjainkban viszont már nem csak a fiatalok, de az idősebb generáció tagjai is egyre többet rendelnek az interneten keresztül.

A COVID-19 járvány kitörése és a tilalmak bevezetése még inkább a virtuális tér felé terelték a vásárló közönséget. A felmérések szerint hazánkban a lakosok komolyan vették a figyelmeztetéseket és igyekeztek minél kevesebb időt töltetni az üzletekben. A bevásárlóközpontokban sétálva a mai napig érezhető a forgalom csökkenése. Olyan személyek is áttértek az online rendelésekre, akik korábban ritkán, vagy egyáltalán nem vásároltak az interneten. Ehhez természetesen a kereskedők egy része is igazodott, az elmúlt hetekben számos új webáruház látott napvilágot. A szolgáltatások szintén követték az intézkedéseket, így manapság már semmi meglepő nincs azon, ha egy falusi kisbolt a vevők kérésére kiszállít.

A folyamatok mögött egyértelműen az egészséges mértékű biztonságérzet áll, hiszen az emberek többsége nem szeret feleslegesen kockáztatni, főleg akkor nem, ha van más lehetőség. Miért állnának sorban egy zsúfolt áruházban, mikor online, kényelmesebb körülmények között is megkaphatják a kiválasztott termékeket? Ráadásul ma már majdnem mindenki rendelkezik okostelefonnal, így sem a számítógépet, sem a laptopot nem kell bekapcsolni, ezek nélkül is pillanatokon belül el lehet indítani a rendelést.

Mivel a futárcégek törekednek az érintkezésmentes átadásra, így a vásárlóknak még nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Bár ez a jellegű kontaktus nagyon személytelennek tűnhet, a járványidőszakban mégis célszerű az alkalmazása. Ezzel nem csak a futár, de a fogyasztó is kevesebb veszélynek van kitéve. Nagyon fontos, hogy a pandémia idején mindenki különösen figyeljen a másikra, így csökkentve a vírus terjedésének lehetőségét.

Rendeljen továbbra is online biztonsággal

Cégünk 2019 óta van jelen a magyar webáruházok között, külföldön viszont már 2006-ban elindítottuk az első online üzletünket. Kilincs, zár és postaláda termékeink egytől egyig kiváló minőségűek és igazán kedvező áron kaphatók. Webshopunk a járványos időszak alatt sem szünetel, kiemelt higiéniai intézkedések mellett várjuk az Ön rendelését. A raktárak fertőtlenítésén túl, a futárszolgálattal együttműködve lehetőséget adunk Önnek az érintkezésmentes átvételre. A készpénz helyett pedig akár banki átutalást és online kártyás vásárlást is választhat.

Amennyiben az Ön által kiválasztott és megrendelt termék aktuálisan raktáron van, a kiszállítás csupán pár munkanapot vesz igénybe. A raktárhiány esetén Ön egy külön értesítőben kap információkat a kézbesítés várható időpontjáról. A szállítási költségek a rendelés leadása előtt feltüntetésre kerülnek, így nem kell rejtett díjakkal számolnia, 25 000 forint feletti vásárlásnál pedig a cégünket terheli a kézbesítés költsége.

Tekintse át webshopunk ajánlatait még ma, és rendeljen házhoz kényelmesen bármikor!

Ingyen szállítás

25000Ft feletti vásárlás esetén
mi álljuk a szállítási költséget!

15nap termék visszaküldésre

Vásároljon aggodalom nélkül,
15napja van a termék visszaküldésére!

Kártyás fizetés

Van lehetőség
bankkártyás fizetésre!

Tanácsadás

Hívjon minket!
0036/ 70 234 06 80